De ce un blog al rețelei

Viziune de ansamblu. Tinerețe. Idealuri. Consecvență.

Superficialitate. Imaturitate. Naivitate. Încăpățânare.

Leaders for Justice povesteşte despre granița relativă dintre cele două lumi.

Liderii pentru justiție sunt un amestec între cele două, sunt cei care au focul interior, dar care îl folosesc pentru a clădi, iar nu pentru a desființa. Valorile comunității noastre sunt strâns legate de alegeri permanente și lucide despre cum vrem să arate lumea în jurul nostru, aşa cum adevărata înțelepciune înseamnă să alegi să nu faci rău atunci când ai toate pârghiile de a o face. Dincolo de deciziile zilnice ale unui tânăr avocat, procuror, polițist sau judecător, care se materializează în documente palpabile care ne poartă semnăturile, celelalte alegeri constante pe care le facem și despre care scriem sunt mai subtile.

Sunt despre a hotărî să produci schimbare sustenabilă pentru majoritate, iar nu una temporară pentru câțiva. Sunt despre a acționa pentru o justiție ca serviciu public transparent. Despre faptul că informația înseamnă putere care crește exponențial pe măsură ce este împărtășită cu cât mai mulți.

0 281

Schimbarea în bine a României nu va veni printr-o schimbare unică, radicală, ci prin suma tuturor schimbărilor individuale. Constante, repetate şi de durată.

Aceste alegeri poartă cu sine o putere  deopotrivă volatilă și durabilă. Puterea exemplului. În comunitatea noastră de alumni suntem mereu în căutarea unui proiect ”absolut” care să ne aducă mai aproape de idealul nostru de justiție transparentă și de cetățeni bine ancorați în realitate. Câteodată căutăm atât de mult acel proiect sau acea idee revoluționară, încât uităm să ne celebrăm micile victorii, materializările acelor alegeri de zi cu zi.

Blogul este tocmai despre aceste inițiative individuale sau în grupuri restrânse din comunitatea noastră în drumul spre reușitele mari, structurale, care ne fac mândri și care ne dau cu adevărat sens.Blogul s-a născut din nevoia de a păstra legătura între noi și de a povesti celor din jur mai bine și mai coerent despre ceea ce suntem și care ne sunt valorile.

Sunt cuvinte care s-au mai spus, dar care trebuie să fie spuse în continuare, să se internalizeze și să se materializeze până ce ne vor deveni o a doua natură.

Pentru că schimbarea în bine a României nu va veni printr-o schimbare unică, radicală, ci prin suma tuturor schimbărilor individuale. Constante, repetate şi de durată. Prin alegerea zilnică a fiecăruia, asumată lucid, conștient, de a rămâne de prima parte a liniei dintre cele două lumi.

 Veronica Sîrbu este judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 4, București | Absolvent Lideri pentru Justiție 2012 (Generația 3)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s